Ordförande har ordet

Conny Olausson, ordförande Damettan
Conny Olausson, ordförande Damettan

Välkomsttext av ordförande

För 14 år sedan hade jag förmånen att min äldsta dotter ville prova på hockey. Jag anmälde mitt intresse att om hon fortsätter så kan jag hjälpa till lite grann. Två veckor senare annonserade klubben att vi skall starta damhockey och pekade ut mig som ansvarig. Jag informerade klubbledningen att jag gör inget halvhjärtat och att min ambition blir att bygga en produkt. Syftet med det är att en produkt säljer man så den kan stå på egna ben.
Vi var 12 spelare på första träningen och ca 35 när vi stängde första säsongen som endast bestod av träning. Under den säsongen började även mina två andra döttrar spela hockey.
De blev alla bitna av tjusningen med hockey. Ju mer jag själv lärde om läget för svensk damhockey desto mer oemotståndligt blev det att driva det mot en produkt.
Tillsammans med ledare som kommit och gått har över 200 spelare engagerats för att bygga ett damlag från ingenting till ett topplag i Damettan och parallellt har vi utvecklat en klubb med ca 100 aktiva dam/flickspelare.
De här åren har varit mycket lärande som gett mig ovärderlig erfarenhet inom hela dam och flickhockeyn.
Vi skapade många bevis för att det är fullt möjligt att produktifiera Damhockeyn, vi drev publik till arenan och till online-sändningar, vi märkte stor efterfrågan från företag till att vilja sponsrar damhockeyn.
Jag känner stor tacksamhet gentemot förtroendet att få driva ordförandeskapet nu när Damettan gått samman som en ligaorganisation. Jag gick ut ganska offensivt med 12 aktiviteter som jag såg framför mig att vi bör jobba med. Till viss del fanns det samma skeptiska bemötande i de första mötena som jag fick för 14 år sedan med mina ambitioner om att produktifiera damhockeyn i en förening. Men redan efter 6 månader kan jag konstatera att vi faktiskt påbörjat 10 av de 12 aktiviteterna och vi har skapat en fantastisk start och bäddat för en mycket intressant damhockeysäsong.
Det mesta av de dialoger som förevarit mellan hängivna ledare för damhockeyn är det vi påbörjar att förverkliga kommande säsong. Det handlar om betydligt mer intressant seriesystem för såväl topplag som övriga lag, att vi får till en uppstart av juniorhockey på allvar och vidare att vi skapar nya marknadsytor för att kommersialisera damhockeyn på allvar.
Under kvartal två har vi fått otroligt bra bemötande från förbund, företag och intressenter på våra planer och de aktiviteter vi vill förverkliga. Vi i styrelsen som ser bemötandet på våra planer känner otrolig glädje och är förväntansfulla för att få ut information och starta aktiviteterna i vår plan tillsammans med alla föreningar.
Jag känner stor respekt inför de uppgifter som ligger framför oss att verkligen komma igång med planerna så vi kan påbörja en bred produktifiering av damhockeyn på näst högsta nivån som omfattar Damettorna, Damhockeyallsvenskan och Damettorna vårserie.
5 september är vårt första årsmöte inplanerat och om jag får fortsatt förtroende som ordförande så skall jag göra mitt yttersta för att ta svensk damhockey till nya nivåer.
Jag hoppas verkligen att alla dam och flickspelare fortsätter träna och spela samt hjälper till att marknadsföra så vi får igång ännu fler spelare att spela hockey. Ni har alla en fin framtid att se fram emot. Följ Damettan på hemsidan och våra sociala medier så kommer ni se allt som händer redan i höst.
 
Tack för ordet
Conny Olausson
Ordförande Damettan

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-